لیست تورهای ایروان
راهنمای سفر به ایروان
ایروان پایتخت کشور ارمنستان در فاصله 802 کیلومتری از مرکز ایران در جنوب غربی قفقاز ونزدیکی سواحل جنوب شرقی دریای سیاه واقع شده ،از نظر مرزهای مشترک زمینی، جمهوری اسلامی ایران از یک سو و جمهوری هاي آذربایجان و گرجستان از سوی دیگر دارای مرز زمینی می باشد. کشور ارمنستان کوهستانی است که در شمال فلات ایران، در غرب فلات ارمنستان و جنوب سلسله جبال قفقاز واقع شده است . بزرگترین دریاچه کشور ارمنستان دریاچه سوان (Sevan) است، یکی از مرتفع ترین دریاچه های آب شیرین بزرگ جهان است.
جاذبه های گردشگری ایروان
دریاچه سوان
دریاچه سوان( به نام ارمنی Սևանա լիճ )محدودهٔ آبی است که به آبهای آزاد راهی ندارد. این دریاچه در استان گغارکونیک قرار دارد. نام های دیگر این دریاچه گقارکونیک ، دریای گقام ، لیخنس ( یونانی و لاتین ) ، گکچا ( به ترکی به معنی دریاچه آبی )است. این دریاچه و پیرامون آن از جاذبه های گردشگری ارمنستان می باشد. این دریاچه بزرگ ترین دریاچه قفقاز و و بزرگترین دریاچه کوهستانی آب شیرین در جهان است، در 60 کیلومتری شمال شرقی ایروان و در قسمت مرکزی جمهوری ارمنستان در استان گغارکونیک با مساحت 940 کیلومتر مربع در ارتفاع 1916 متری (مرتفع ترین دریاچه جهان) از سطح دریا قرار گرفته است. رودخانه ای به نام هرازدان از این دریاچه جوشش میابد و میابد و به رود ارس در مرز ایران سر ریز می شود. از گونه های مشهور بومی این دریاچه میتوان از قزل آلایی به نام ایشخان (شاهزاده) نام برد.
معبد گارنی
معبد گارنی (به ارمنی: Գառնիի հեթանոսական տաճար) نام یکی از آثار باستانی ارمنستان در استان کوتایک ارمنستان در 32 کیلومتری ایروان است. این عبادتگاه تنها نیایشگاه غیر مسیحی در ارمنستان است، ساختمان گارنی را بازمانده از دوران مهرپرستی دانستهاند که برای نیایش خورشید و به عنوان مهرابه ساخته شده بود. مهرپرستی از دین های ایران باستان بود که از ایران به ایروان وارد شده است. مهرابه گارنی در سال ۷۷ پس از میلاد مسیح یعنی در دوره یونانی ساخته شده. در سال ۱۶۷۹ میلادی نیایشگاه بر اثر زلزلهی وحشتناکی ویران شد. خرابی ها برای نخستین بار بین سالهای ۱۹۱۱ تا ۱۹۰۹ میلادی بازسازی شد. در سال ۱۹۳۰ میلادی، توجه ویژهای به بازسازی آنجا شد. «معبد گارنی» برای نزدیک به ۳۰۰ سال خراب بود تا اینکه بین سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۶۸ میلادی بازسازی شد. در آن منطقه شمار زیادی چارچوب در و پنجره، سنگ نبشته یا گچ بری بالای دیوار پیدا شد که آنها بی گمان مربوط به بناهای تاریخی گوناگونی است.این قعله جایگاه اصلی حکومت تیرداد در ارمنستان بوده است.این بنا بر روی یک سطح مثلثی مانند قرار گرفته است.
صومعه خور ویراپ
صومعه خورویراپ وابسته به کلیساهای ارمنی بوده که از آن به عنوان مدرسه دینی و محلی برای زندگی کاتولیکوس ارمنستان استفاده می شده. قداست این زیارتگاه از آن جهت است که گریگور روشنگر که دین و باور مسیحیت را به ارمنستان آورده بود در این صومعه سال زندانی بوده است. سنت گرگوری روشنگر، در ابتدا برای 13 سال در اینجا توسط پادشاه تیرداد سوم به دلیل موعظه مسیحیت به مردم ارمنستان زندانی شد و پس از آن به استاد دینی پادشاه تبدیل شد، و او رهبر فعالیت های تبلیغی در کشور در سال 301 شد. ارمنستان اولین کشور در جهان بود که اعلام شد یک ملت مسیحی است. زنده ماندن گریگوری در این زندان همچون معجزه ای بوده است. کلیسای کوچک در ابتدا در سال 642 میلادی در منطقه از Virap Kirat ساخته شده نرسس سوم سازنده آن را به عنوان نشانه ستایش سنت گریگوری برپاساخت و در طول قرن ها بارها و بارها بازسازی شده است.
کاسکاد یا بنای هزار پله ارمنستان
در مرکز شهر محلی نزدیک به میدان اپرا بنایی ساخته شده است، که طرح اولیه آن در سال 1970 توسط معمار برتر شهر ااکساندر تامانیان برای دسترسی راحتر افراد از مرکز به شمال ایروان مطرح و پایه گزاری شد.طرح اولیه به صورتی بود که محوطه ای بزرگ شامل فضای سبزی باغ مانند و آبشار مصنوعی بود. این طرح حدود یک دهه فقط طرحی روی کاغذ باقی ماند تا آنجا که کم کم به دست فراموشی سپرده شد، تا آنجا که جیم تورسیان مجدد طرح را با اضافه کردن طرح ها و ایده های خود مجدد مطرح نمود.در طرح وی شمال و مرکز ایروان با پلکانی عظیم به هم وصل می کرد. در طرح وی علاوه بر طراحی خود بنا محوطه باغ، آبشار مصنوعی، مجسمه های نمادین، پله برقی برای افرادی که علاقه یا توانایی برای استفاده از راه پله را ندارند پیش بینی شد. بنا و فضا به گونه ای طراحی شد که بیانگر فرهنگ و تاریخ ارمنستان باشد. طرح جدید در اوایل سال 1980 شروع به ساخت شد اما مواردی همچون فروپاشی شوروی سابق و زلزله سال 1988 مانع پیشرفت سریع پروژه گردید.به دلیل مشکلات به وجود آمده طرح ساخت هزار پله مجدد یک دهه به تعویق افتاد.
ساختمان اپرا ایروان ارمنستان
ساختمان اپرا و باله ملی ارمنستان در واقع همان تئاتر دانشگاهی ارمنستان است که در سال 1933 توسط معمار طراح برجسته ارمنستان، الکساندر تامانیان طراحی و به دست خود او افتتاح گردید. از شگفتی های بی نظیر این ساختمان آن است که در یک ساختمان دو تالار با سقفی مشترک است اما هر دو سالن از نظر اکوستیک بسیار عالی هستند. این ساختمان دو سالن کنسرت دارد که یک سالن به نام اولین اپرانویس ارمنی نامیده شده و دیگری سالن اپرا و باله ملی تئاتر الکساندر سپندریان است. این ساختمان جدا از یک جاذبه گردشگری برای مسافران محلی برای تماشای اپرا و باله ملی تئاتر دانشگاهی ارمنی است. ساختمان اپرا یکی از سایتهای فرهنگی در ایروان است. این ساختمان در چهار راهی استقرار دارد که خیابان های تامانیان، تریان، سایات نوا و خیابن ماشتوت به این چهار راه منتهی می شود
صومعه TATEV ارمنستان
در صد سال گذشته این صومعه نه تنها مرکز معنوی سیونیک بوده بلکه مرکز مهم علمی، فرهنگی و آموزشی ارمنستان بوده است. این صومعه در حال حاضر شامل یک مجموعه توریستی بزرگ است. قابل توجه ترین تله کابین که رکورد دار در گینس جهانی می باشد به عنوان طولانی ترین تله کابین جهان در این منطقه توجه ها را به خود جلب میکند. با توجه به اینکه کلیسای تاتو مهمترین و شناخته شده ترین منطقه گردشگری در استان سیونیک است ارامنه با ساخت این تله کابین از روستای هالیدزور به تاتو کشیده شده است و برای سهولت دسترسی کلیسا مورد استفاده قرار می گیرد. آنها نام این تله کابین را بال های تاتو نام نهادند. دیگر جاذبه ی این منطقه وجود پل “Satani Kamurj” و دیگر منظاظر طبیعی ساخت دست بشر می باشد. صومعه تاتو و مناطق مجاور آن در سال 1995 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است