لیست تورهای استانبول
راهنمای سفر به استانبول
استانبول شهری منحصر به فرد که زیبایی های شرق و غرب در آن بهم پیوند خورده است.استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ خود را به خوبی به نمایش می گذارد، شهری هیجان انگیز که چیزهای زیادی برای ارائه به مسافران سراسر جهان دارد.
استانبول در دوران نوسنگی یافت شده است، استانبول امروز یک شهر مدرن است که از طریق مساجد آن، قصرهای سلطنتی و کلیساهای بزرگ و بازار باستانی به عنوان میراث تاریخی باقی مانده است.
ایستاده میان شرق و غرب، بزرگ ترین شهر ترکیه است. شهری میان آسیا و اروپا که پر از جاذبه ها و خوشیهای رنگارنگ؛ از قصرها و مسجدهای عثمانی گرفته تا کلیساهای رومی و از جنگل و جزیره و دریا گرفته تا حمامهای تاریخی. تماشای ایاصوفیه، مسجد کبود و قصر توپکاپی همه در این شهر پویا و زنده قرار دارند .
خیابان استقلال استانبول پر از خانه ها و مغازه های رنگی و پویا است . با وجود دریای سیاه در شمال، دریای مرمره در جنوب و تنگه استانبول که با شکوه تمام خود از میان شهرمی گذرد، اوقاتی فوق العاده را در استانبول تجربه کرده و شاهد ترکیبی منحصر به فرد از آب و هوای مدیترانه ای و دریای سیاه خواهید بود.
ممکن است با آب و هوای گرم و مرطوبی در تابستان و هوای سرد و برفی در زمستان روبرو شوید.
به هنگام تماشای مرغان دریایی در امنیو زمانی که برآمدن خورشید شهر را روشن می کند ، قایق های لنگر انداخته را می بینید که به آرامی در نوسان هستند گویی که به شما خوش آمد می گویند.
گذشته از این نمی توانید در برابر عطر و بوی تازه شهر هنگامی که اولین انوار روشنایی ماهی های اطراف حوزه ماهیگیری را روشن می کند، مقاومت کنید.
خورشید در حال غروب، هر شب شهر را به مانند یک نقاشی چراغانی می کند. سایه های شمع گونه مساجد از شبه جزیره تاریخی برافراشته اند تا به شهر خوش آمد گویند در حالی که خورشید و ماه به هم ادای احترام می کنند زمانی که روز به شب تبدیل می شود.
درست در این لحظه است که احساس سلطانی در گهواره تمدن ها را خواهید داشت.
این شهر منحصر به فرد که دو قاره را به هم می پیوندد ، جایگاه دیدارمردمانی از کشورهای مختلف و شاهد ادغام فرهنگ های مختلف بطور هماهنگ است ، که احساسات کاملا متفاوتی را در شما بیدار می کند. در استانبول موارد فعالیت های بسیاری برای تجربه و کار گروهی وجود دارد. آیا شما آماده کشف این شهر جادویی هستید؟
استانبول تنها شهر جهان است که در میان دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته است.
غذا در فرهنگ مردم استانبول
اگر از خوردن غذاهای متنوع لذت می برید، ممکن است استانبول را شبیه معدن طلا ببینید. غذاهای ترکی بسیار خوش طعم و خوش عطر هستند.اگر بودجه ی کافی برای رفتن به یک رستوران مجلل را ندارید، خیلی نگران نباشید، غذاهای ترکی خیابانهای استانبول چیزی کمتر از رستورانهای شهر ندارند.از جمله غذاهای معروف و لذیذ این کشور اسکندرکباب , تانتونی, سیب زمینی شکم پر, بورِک, سیمیت و هزاران نوع غذاهای لذیذ دیگر می باشند.
در استانبول هر وعده غذایی معمولا بین 5 تا 15 لیر هزینه بر میدارد و شما با این مقدار پول میتوانید یک غذای مناسب سفارش دهید . در هتل ها معمولا فقط وعده صبحانه سرو می شود. نکته دیگر اینکه هنگام ورود به هتل مواد غذایی رایگان و غیر رایگان را سوال کنید . چون در بعضی موارد مواد غیر رایگان که در اتاق شما قرار داده شده است چند برابر قیمت معمول محاسبه می شود
استانبول توسط دریا احاطه شده ,و در بیشتر روزهای سال هوای آن سرد است.
آب و هوا ی استانبول
بهترین زمان برای سفر به ترکیه ، بهار, تابستان وپاییز است . در این فصول هوا نه زیاد گرم و نه زیاد سرد است . مناطق جنوبی ترکیه مانند آنتالیا بیشتر در فصل تابستان و مناطق مرکزی و شمالی ترکیه بیشتر در فصل زمستان مورد توجه گردشگران است.بهترین زمان برای سفر به استانبول بهار و پاییز است اما در فصل تابستان هم انواع جشنوارههای هنری و کنسرتهای بزرگ جهانی در این شهر بر پا می شود.
فرهنگ و رسوم مردم ترکیه
ترکیه دارای ترکیبی از فرهنگ شرق و غرب می باشد.آنها افرادی خانواده دوست و بسیار خونگرم هستند.در ترکیه قانونی وجود دارد که زن بعد از ازدواج با نام فامیل شوهرش صدا زده می شود و در محافل قانونی و رسمی نیز او را با نام خانوادگی شوهرش می شناسند. مردم ترکیه هر کسی را به راحتی به خانه خود دعوت نمی کنند. البته اگر دعوت هم کنند برای سرو صبحانه و یا یک شام رسمی است. به یاد داشته باشید زمانی که ترک ها به شما خوش آمد می گویند در پاسخ به آنها Hos bulduk که به معنای قابلی ندارد , را بگویید. با کفش وارد خانه شدن به طور کلی در ترکیه ممنوع است اما در عوض به شما یک جفت دمپایی داده می شود تا راحت باشید. اگر برای صرف شام به خانه ی یک ترک می روید حتما با معده خالی بروید چرا که وعده های آنها پر و زیاد است و بعد از غذا ذرت بو داده ,آجیل , میوه , کیک و چای ترک میل می کنند.
استانبول سومین خط متروی دنیا را از نظر قدمت دارد
چه ارزی با خود به استانبول ببریم؟
برای سفر به ترکیه و عمدتا استانبول بهترین ارز ،دلار است .چندین دلیل برای این انتخاب وجود دارد . مهمترین انها این است که دلار ارز بین المللی است که به سادگی قابل تبدیل است و نسبت به ارز های دیگر از سقوط قیمت کمتری برخوردار است ..بهتر است هر زمان نسبت به نیازتان تغییر واحد پول را انجام دهید به یکباره کل پولتان را به لیر تبدیل نکنید. اخر هر روز میتواند بهترین زمان برای تبدیل واحد پول باشد
دارو های غیر مجاز در سفر به استانبول
هزینه درمان در استانبول بالاست برای همین حتما خودتان را بیمه کنید .همراه داشتن دارو با نسخه ترجمه شده پزشک معالج مانعی ندارد.به شرطی که به اندازه مصرف شخصی باشد. حمل هرگونه داروی آرامبخش مثل آمپول شربت و قرص های اعصاب و خواب آور و مسکن و کدئین ممنوع می باشدو اگر بنا به دلایلی ،یک بیمار نیاز به استفاده از دارو های آرامبخش دارد،باید قبل از سفر نسخه مربوطه ترجمه شود و به تایید وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه برسد
حمل و نقل در استانبول
استانبول دارای دو فرودگاه بین المللی میباشد که بزرگترین فرودگاه آن به فرودگاه بین المللی آتاتورک معروف است که واقع در 24 کیلومتری شهر میباشد . فرودگاه جدیدی نیز به نام فرودگاه سابیها جوکین در 20 کیلومتری شرقی بنا شده است حمل و نقل عمومی داخل شهر توسط تاکسی های زرد رنگ انجام میگیرد که محاسبه ی نرخ آن ها با تاکسی نیز انجام میشود. با این وجود کرایه نسبتا گران به حساب می آید .تاکسی های ون به نام “دل موش” هستند که ظرفیت آن ها 10 نفر و مقصد آن نیز به خواسته مسافر است. مینی بوس های فعال دارای 15 نفر ظرفیت هستند و در مسیرهای مشخصی حرکت می کنند .
همچنین امکان استفاده از اتوبوس ها در سراسر شهر فراهم است که کرایه آن را می توان به صورت نقدی یاالکترونیکی پرداخت کرد. به شما توصیه می شود در سفر به استانبول با وسایل نقلیه عمومی تردد کنید و ماشین اجاره نکنید ،چون به دلیل ترافیک و عدم دقت کافی رانندگان در آنجا به مشکل بر خواهید خورد .نرخ تردد در ساعات شب 50 درصد افزایش نرخ خواهد داشت. هر زمانی که سوار تاکسی می شوید یا خرید میکنید اول سر قیمت توافق کنید
مراکز دیدنی استانبول
مسجد ایاصوفیه استانبول
مسجد ایاصوفیه سابقا خانه عبادت بود که در طول قرون به مذاهب مختلف خدمت کرده است. به عنوان یک کلیسای یونانی ارتودوکس شرقی است که در زمان آغاز ساخت یعنی سال 537 خانه اسقف قسطنطنیه بود. برای تقریبا شش دهه در قرن دوازدهم یک کلیسای کاتولیک بود. در سال 1453به مسجد تبدیل شد، و تا سال 1931 که بسته شد مسجد باقی مانده بود. زمانی که آن را بسته بود. این مسجد در سال 1935 به عنوان یک موزه بازگشایی شد. در یک زمان، بزرگ-ترین کلیسای جامع در جهان، و الهام بخش مساجد دیگر، از جمله مسجد کبود، و همین طور مثال خوبی از معماری روم شرقی بود. این مسجد به علت موزاییک هایش که صحنه های مختلف مذهبی را تصویر می کشد مشهور است.
خیابان استقلال استانبول
خیابانی همیشه بیدار که از میدان پرجنب و جوش تقسیم، قلب تپندهی استانبول شروع میشود و دو طرف آن مملو از مراکز خرید ، مغازههای رنگی و پر زرق و برق، سینماها، رستورانها و کافههای دنج می باشد.
مسجد آبی استانبول
تحفه بزرگ معماری سلطان احمد به پایتخت تحت حکمرانی او، این مسجد زیبا بوده که امروزه به نام مسجد آبی شناحته می شود. این مسجد که بین سالهای 609 و 1616 ساخته شده، نگرانی در کل دنیای اسلام ایجاد کرد، چون به هنگام اتمام دارای شش مناره (به اندازه تعداد مناره های مسجد بزرگ مکه) بود. برای پایان دادن به این اختلاف، مناره هفتم به مکه هدیه داده شد. این مسجد نام مستعار خود را از دکوراسیون ده ها هزار آجر ازنیک، گرفته است. اثرات فضای داخلی و رنگ ها، این مسجد را بدل به یکی از بزرگترین دستاوردهای معماری عثمانی، نموده است. این مسجد در میان گردشگران به مسجد آبی مشهور است؛ هم به دلیل کاشیکاریهای آبیاش و هم روایتی قدیمی از قایقرانان دریای مرمره که انعکاس آبی دریا روی دیوارهای مسجد شگفتزدهشان میکرد.نکته جالب توجه اینکه دفتر پلیس گردشگری در مسجد احمد سلطان قرار داردو توریست ها رد صورت بروز مشکل و گم شدن مدارک خود به آنجا مراجعه میکنند
مسجد سلیمانیه استانبول
بازدید کنندگان مسجد سلیمانیه می گویند زیبایی و آرامش این محل به آن ها حس الهام بخش معنویت می دهد. واقع بر روی تپه سوم استانبول، دستور ساخت مسجد در 1550 توسط سلطان سلیمان صادر شد. این مسجد، در واقع، با شکوه است، ترکیب بهترین معماری اسلامی و بیزانسی است. این مسجد در طول سال ها به شدت آسیب دیده بود، از جمله در طول جنگ جهانی اول زمانی که آتش سوزی آغاز شد در حالی که باغ ها به عنوان انبار سلاح مورد استفاده قرار گرفتند. در اواسط قرن بیستم دوباره بازسازی شد. این مسجد چهار مناره مشخصه دارد، که نشان می دهد توسط یک سلطان ساخته شده است. هنگامی که ساخته شد، مرتفع ترین گنبد در امپراتوری عثمانی بود.
قصر توپکاپی استانبول
کاخ توپکاپی یکی از جاذبه های استانبول است که ترکیبی از تاریخ و مناظر خیره کننده است. غنی در تاریخ امپراتوری عثمانی، کاخ توپکاپی توسط پنج کیلومتر (1/3 مایل) دیوار سنگی با 27 برج احاطه شده است. قدمت توپکاپی به قرن 15 برمی گردد، و بر روی یک تپه مشرف به دریای مرمره، بسفر و شاخ طلایی واقع شده است. در یک زمان این مکان، محل اقامت رسمی سلطنتی سلطان امپراتوری عثمانی و مسند دولت ترکیه بود، اما در حال حاضر به عنوان یک موزه و بزرگ ترین و قدیمی ترین کاخ در جهان است. بازدید کنندگان می توانند یک نگاه اجمالی به مکان های حرم سرا از جمله: جایی¬که دولت در آن کار کرده است، مجموعه ای از سلاح های قدیمی استفاده شده توسط سلطان، آشپزخانه کاخ با مجموعه ظروف بزرگ، و وزارت خزانه داری با کلکسیون جواهرات و ساعت بیندازند.
مسجد سلیمانیه استانبول
بازدید کنندگان مسجد سلیمانیه می گویند زیبایی و آرامش این محل به آن ها حس الهام بخش معنویت می دهد. واقع بر روی تپه سوم استانبول، دستور ساخت مسجد در 1550 توسط سلطان سلیمان صادر شد. این مسجد، در واقع، با شکوه است، ترکیب بهترین معماری اسلامی و بیزانسی است. این مسجد در طول سال ها به شدت آسیب دیده بود، از جمله در طول جنگ جهانی اول زمانی که آتش سوزی آغاز شد در حالی که باغ ها به عنوان انبار سلاح مورد استفاده قرار گرفتند. در اواسط قرن بیستم دوباره بازسازی شد. این مسجد چهار مناره مشخصه دارد، که نشان می دهد توسط یک سلطان ساخته شده است. هنگامی که ساخته شد، مرتفع ترین گنبد در امپراتوری عثمانی بود.